© 2023 by Rasmus Johansson, Kvarnå Trädgård.

  • TripAdvisor - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

Produktionsträdgården

I vår trädgård odlar vi enbart sk. köksväxter och kryddor. All odling hos oss görs utan någon användning av kemikalier eller konstgödning. Våra växter gödslas endast med naturlig komposterad ko, häst eller höns gödsel. Vid behov så använder vi biologisk växtskydd för att skydda våra växter. Egna humlor och grannens bin hjälpa oss dessutom att pollinera alla växter och bidrar på så sätt till livskraftiga och fina plantor som vi kan skörda. Vårt friland och potatisland är tillsammans ca: 1,5 ha, på friland odlar vi många kålsorter, löksorter, jordgubbar, rödbetor, jordärtskokka, mm. I potatislandet odlar vi i år sorterna Sava, SapoMira, Satina, Asterix och mandel.

 

Besöksträdgården

Under den här säsongen kommer vi även att anlägga en sk. besöksträdgård.Där kommer vi att ha en en liten kryddgård, ett område med flera olika sorters bärbuskar och ett litet område med fruktträd.Här kommer du även att kunna läsa om de olika växterna, odlingsförutsättningar, användningsområde och för kryddträdgården även växternas medicinska användningsområde genom fakta, tro och skrock.Odlingen sker delvis i upphöjda växtbäddar för att underlätta ogräsrensning och tillgänglighet.

 

Lilla växthuset & odlingstunneln

I vårt lilla växthuset kommer vi under försommaren att ha en del plantor till försäljning, vi har inga blomplantor utan enbart köks och kryddväxter. Populära är alla våra tomatsorter som i år är drygt ett femtiotal till antalet. Även kryddor och paprika chileplant kommer att finnas till försäljning.Under sommaren så odlar vi en rad spännande växter där som du kan titta på och få mer information om, där kommer att finnas paprika, chile, pepino, äggplantor, kapkrusbär mm.

 

En liten växttunnel för odling av lite mer väderkänliga frilandsgrönsaker och kryddor kommer att också anläggas till sommaren. I den kommer vi att odla en rad spännande växter som normalt har lite svårare att klara vårt norrländska klimat på ett bra sätt.