top of page

 

Produktionsträdgården

I vår trädgård odlar vi enbart sk. köksväxter och kryddor. All odling hos oss görs utan någon användning av kemikalier eller konstgödning. Våra växter gödslas endast med naturlig komposterad ko, häst eller höns gödsel. Vid behov så använder vi biologisk växtskydd för att skydda våra växter. Egna humlor och grannens bin hjälpa oss dessutom att pollinera alla växter och bidrar på så sätt till livskraftiga och fina plantor som vi kan skörda. Vårt friland och potatisland är tillsammans ca: 1,5 ha, på friland odlar vi många kålsorter, löksorter, jordgubbar, rödbetor, jordärtskokka, mm. I potatislandet odlar vi i år sorterna Sava, SapoMira, Satina, Asterix och mandel.

 

Lilla växthuset & odlingstunneln

I vårt lilla växthuset kommer vi under försommaren att ha en del plantor till försäljning, vi har inga blomplantor utan enbart köks och kryddväxter. Populära är alla våra tomatsorter som i år är drygt ett femtiotal till antalet. Även kryddor och paprika chileplant kommer att finnas till försäljning.Under sommaren så odlar vi en rad spännande växter där som du kan titta på och få mer information om, där kommer att finnas paprika, chile, pepino, äggplantor, kapkrusbär mm.

 

En liten växttunnel för odling av lite mer väderkänliga frilandsgrönsaker och kryddor kommer att också anläggas till sommaren. I den kommer vi att odla en rad spännande växter som normalt har lite svårare att klara vårt norrländska klimat på ett bra sätt.

bottom of page